0532 4476870

sailplusacademy@gmail.com

  1. Eğitim detayları nedir ?   Farklı rotalarda yapılan haftalık eğitimlerde, kursiyer seviyesine gore temel denizcilik, deniz yaşamı ve kültürü, yelken kullanma becerisi eğitimleri verilmektedir. 6 gün süren teorik ve Pratik eğitim sonucunda 7.Gün seviyesine gore sınav yapılır ve sınavı geçenler lisans almaya hak kazanır
  2. Hangi sertifikayı veriyorsunuz ?   Eğtim programını başarıyla geçenlere İster Uluslararası Kanada menşeyli IYTA (International Yacht Training Academy) sertifikası isterse de TYF onaylı TUYEP Ulusal menşeyli YY ( Yelkenli Yatçılık) sertifikası verilir.
    Sık Sorulan Sorular
  3. Bu sertifika benim ne işime yarar ?   Kullandığınız tekne Türk bayraklı ise ADB Belgesi zorunludur.IYTA, Şayet tekneniz yabancı bayraklı ise ADB belgesi almadan da teknenize kaptanlık edebilirsiniz. Aynı zamanda uluslararası geçerliliği olan bir belgedir ve bununla tek başınıza tüm dünyada bir yelkenli tekne kiralayabilir ve kullanabilirsiniz. YY ise tekneniz kendiniz ait özel yatsa YY3 belgesi ile dünyayı dolaşabilirsiniz
  4. Ne kadar geçerlidir ?   5 yıl süreyle bu belge geçerlidir. Yenilemeyi yine bizim üzerimizden yapabilirsiniz.
  5. Farklı seviyelerde kursiyerler aynı hafta içinde eğitim alabiliyor mu ?   Evet alabilir. Dağıtılan kitapçıklara göre her yelkenci adayına kendi seviyesinde eğitim detaylı bir şekilde verilir ve o seviyeden imtihana tabii tutulur.
  6. Rotalarınız nelerdir ?  5 farklı rotada eğitimler yapılmaktadır.  Sırasıyla ;
    a- Yunan adaları (Rodos-Simi-Panormitis-Chalki-Kos-Tilos)
    b- Göcek ve Fethiye koyları
    c- Hisarönü körfezi
    d- Marmaris ve civar koyları
    e- Knidos ve Bodrum
  7. Eğitim teknesinin özellikleri nedir ?   Jeanneau 42i  4 kamaralı ve Beneteau Cylades 393  3 kamaralı teknelerle seyre çıkılmaktadır.
  8. Göreceğim kursun ADB almak için gireceğim sınava faydası olur mu ?  Evet oldukça. ADB sınavında sorulacak muhtemel soruları kapsayan tüm konular eğitimlerin değişik seviyelerinde kursiyerlere verilmektedir.
  9. 1 haftalık kurs süreci nasıl başlar ve biter ?   Tekneye girişler Cumartesi günleri 14.00, tekneden çıkışlar ise Bir sonraki cumartesi günleri saat 10.00 da gerçekleştirilmektedir. Cumartesi günü tekneye yerleşim, hazırlıklar ve breefing ile geçer. Pazar sabahı yola çıkılır ve bir sonraki cuma akşamı limana geri dönülür.
  10. Eşim, sevgilim ya da arkadaşımla aynı kamarada kalabilir miyim ?   Evet kalabilirsiniz. Rezervasyonunuz birlikte yapılmışsa sorun olmayacaktır.
  11. Nasıl rezervasyon yapabilirim ?   Sitedeki telefon numarasından, mail ile ya da siteye bizzat yazarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.
  12. Ödemeleri nasıl yapacağım ?   Rezervasyon aşamasında yarısını, tekneye gelindiğinde ise diğer yarısını ödeyebilirsiniz. Ödemelerinizi ister banka hesabına havale ister elden yapabilirsiniz.
  13. Ücrete neler dahildir ?   Teknede konaklama, eğitmenden alınacak eğitim, kitapçıklar, yakıt, su, elektrik ve teknenin mutfağında kahve çay gibi basit içecek ve yiyecekler ücrete dahildir.
  14. Neler ücret kapsamı dışındadır ?   Yiyecek içecek masrafları, yurtdışı rotalarda vize, transitlog, marina giderleri, uçak ve transfer masrafları ile her türlü sigorta dahil değildir.
  15. İstenilirse sağlık ve benzer sigorta yaptırabiliyor musunuz ?   Evet talep olduğunda bu poliçeler adınıza eğitim süresini kapsayacak şekilde yapılabiliyor.
  16. Art arda 2 ya da daha çok hafta rezervasyon yaptırıp eğitim alabilir miyim ?   Evet alabilirsiniz. Bir üst seviyeye geçmek için sınavları vermiş olmanız şarttır.
  17. Fırtınalı havalarda da eğitime devam ediliyor mu ?   Genelde evet. Can ve mal güvenliğini riske atacak şiddet ve büyüklükte olmadıktan sonra sert havalarda da eğitimlere planlandığı gibi devam edilir.
  18. Seyir planında değişiklikler oluyor mu ?   Zaman zaman olabiliyor. Ekibin o günkü direncine, gücüne bağlı olarak ya da gidilen yerde daha fazla kalma isteği tüm ekip tarafından talep edildiğinde veya yelken eğitmeni hava, deniz ve ekibin durumuna gore rota değişikliği yapmak zorunda kaldığında seyir planları değişebiliyor.
  19. Sadece IYTA lisansıyla tekne kullanabilir miyim ?   Hayır. Türkiye Devleti Otoritesinin tanıdığı resmi bir belge (ADB) almadan kullanamazsınız.
  20. Yelkenli değil Motoryat kullanacağım. Verdiğiniz IYTA belgesi yeterli olacak mı ?   Hayır olmaz. Bunun için motoryat eğitimi almanız gerekir.
  21. Eğitim turunun yapılabilmesi için teknede kaptan dışında minimum kaç kursiyer olmalı ?   Sağlıklı ve verimli bir yelken eğitimi için kaptan haricinde en az 2 denizci adayının o haftaki turda bulunması gerekir.
Telif Hakkı © 2024 Sail Plus.