0532 4476870
sailplusacademy@gmail.com
Yelken eğitimi, yelken becerilerini geliştirmekle ilgilenen herkes için değerli bir deneyimdir. Tekne kullanımı, navigasyon ve güvenlik gibi alanlarda uygulamalı eğitim sağlar ve her katılımcının kişisel ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre uyarlanır.
Sailplus eğitim programları;
Teknede deniz üzerinde verilen eğitimler denizci adaylarına, hem temel teorik denizcilik bilgileri, hem de bu bilgileri aynı gün ve müteakip günler içinde pratiğe çevirecek imkanlar sunmaktadır. ADB ( Amatör Denizci Belgesi ) almak için gelen bir katılımcıya da, sadece yelken ve denizi öğrenmek isteyen tatilciye de, günün birinde dünya denizlerinde tura çıkacak olan potansiyel gezginlere de birbirinden farklı seviyelerde eğitimler verilebilmektedir.
Eğitimleri düzenli bir şekilde alan katılımcı belli bir sürenin sonunda isterse ADB sınavlarına girebilir. Eğitimde kendi seviyesini başarıyla tamamlayan ve sınavı geçen kursiyerler IYTA belgesini almaya hak kazanırlar.
Şirketlerin yelken sporuna ve markalarının yelken yarışlarında anılmasına gösterdiği ilgi büyüdü. SAILPLUS Yelken Eğitimi Merkezi olarak;
SAILPLUS, Türkiye’de yelken sporunun gelişmesine katkı sağlamak ve yelkenciliği geniş kitlelere sevdirmek misyonu ile 2014 yılında Marmaris’te Cenk Şahin önderliğinde kurulmuş ve geliştirilmiştir.
Kurucumuzun lisansları sırasıyla;
TYF YY5 Belge no: 0063
IYTA Master of Yacht Ocean Belge no : 11939
ADB Belge no : K400567301
SSI Belge no : 1250826442-TR
Kurumsal şirketlere ve bireysel gruplara uzun dönemli veya dönemsel olarak yelken eğitimi, takım çalışması, yelkenli organizasyonlar ve tekne kiralama hizmetleri veren SAILPLUS bugüne dek;
SABANCI, KOÇ, ECZACIBAŞI, ERDEMİR, CNBC-E, FINANSBANK, ÇİMSA, TOYOTA, WILO, BORUSAN v.b. kurumlarda çalışanlara yelken eğitimi ve diğer eğitim hizmetleri vermiştir.
SAILPLUS tarafından verilen EĞİTİMLER
SAILPLUS tarafından verilen LİSANSLAR
Uluslararası IYTA
Ulusal YY
Yelken sporuna yeni başlıyorsanız ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu yelken eğitimi kursu tam size göre. Yelken Eğitimine giriş kursu, yelkenli teknelerin nasıl çalıştığı, nasıl yelken açılacağı ve önemli güvenlik becerileri dahil yelkenciliğin temellerini interaktif bir çevrimiçi kurs formatında öğretmek için tasarlanmıştır. Kursu tamamladıktan sonra, pratik eğitim sertifikanızı imzalaması için pratik su üstü eğitmeninize gösterebileceğiniz bir tamamlama sertifikası alacaksınız.
Başlangıçta insanlara omurga yatlarında yelken açmayı öğretmeye yardımcı olmak için tasarlanmış giriş seviyesi bir kaynaktır, ancak aynı zamanda insanlara treyler yatlarda veya çok mürettebatlı bot yatlarda yelken açmayı öğretmeye yardımcı olmak için de kullanılabilir. Kapsanan konular şunlardır:
Yelkenle ilgili tüm konuları kapsayan bu kurs, sınırlı yelken tecrübesi olanlar için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Yetkin ve kendine güvenen bir denizci olma yolunda ilk adımı atmaya hazırsanız, bugün Yelken Eğitimi kursuna kaydolun!
Temel Yelken Eğitimi, yelken ve denizciliğe yeni başlayanlar için verdiğimiz bir eğitimdir. Bu eğitime her yaştan insan katılabilir. 4-7 kişilik ekiplerle Temel Yelken Eğitimimiz bir yelkenli tekneyi tanımakla başlar, ekipmanların görevleri anlatılır ve bunlarla birlikte temel denizcilik gerekleri öğretilir ve uygulanır. Temel Yelken Eğitimi programını tamamlayanlar, her seyirde yelken trim ve manevralarını yaparak istedikleri rotada yelken açabilme becerisi kazanırlar.
Neler Öğreneceksiniz
Bunlar temel olarak bir yelkenlinin manevra yapabileceği ve yapamayacağı yönler ve buna eşlik eden yelken pozisyonlarıdır. Genişlik, geniş ve yakın erişim gibi terimler, rüzgarın tekneyle hangi açıda temas ettiğini ve dolayısıyla yelkenlerin en yüksek performans için nasıl ayarlanacağını açıklar. Rüzgarın pruvaya doğru esmesiyle, girilmemesi gereken bölge olan “demirbaşlara” düşebileceğinizi öğreneceksiniz.
Bir teknenin benzersiz kısımlarını öğrenmek, size bir talimat verildiğinde neye dokunacağınızı, neye bakacağınızı veya ne yapacağınızı bilirsiniz. Örneğin, “jib ıskotasını gevşetin” veya “ana ıskotayı orsalayın” bu terimleri anlamak, sizi ilk gün ıslanmaktan kurtarabilir. Tekne parçalarının vang, downhaul, mizzen, salma, civata, yelkenin orsa ve sülüğü gibi benzersiz isimleri vardır. Bir teknede halat olmadığını öğrendiğinizde, siz de bir profesyonel gibi görüneceksiniz.
Bir teknede çok sayıda “çizgi” vardır ve bu nedenle de çok sayıda düğüm kullanılmaktadır. En azından bir avuç tanesini nasıl bağlayacağınızı bilmek, tekneyi daha iyi yönetmenize yardımcı olacaktır ve bu, usturmaçalara nasıl bağlanacağını ve iskeleye vardığınızda takoza bir halat bağlamayı da içerir. Düğüm atmak, suda olmadığınızda boş zamanlarınızda mükemmelleştirebileceğiniz bir aktivitedir.
İyi yelken açmak, yelkenlerin kullanılma ve şekillendirilme şekli olan yelken trimiyle ilgilidir. Yelkenleri gevşetmek (açmak) ve kırpmak (içe çekmek), yelken açma şeklinizde büyük bir fark yaratacaktır. Rüzgara karşı seyrederken yelkenlerin sıkı veya düz olmasını isteyeceksiniz, ancak aşağı veya rüzgara karşı seyrederken, mümkün olduğunca fazla rüzgar yakalamak için onların kavisli ve dolu olmasını isteyeceksiniz.
Temel teori nettir ancak bunda ustalaşmak yıllar alabilir. Görünen rüzgarın ne yaptığını ve bunu kendi avantajınıza nasıl kullanabileceğinizi görmenize yardımcı olmak için kısa süre içinde işaretleyicileri (filiz koluna ve ana yelkene iliştirilmiş iplik dizileri) kullanmayı öğreneceksiniz. Yelkenler kanat profilleridir ve yelkencilik geometri ve fizikle ilgilidir. Yelken açmak için matematikçi veya fizikçi olmanıza gerek olmasa da, “çaba merkezleri ve yanal direnç” gibi kavramları hafife almak bulmacanın parçalarının yerine oturmasına yardımcı olur.
Son olarak, sudaki diğer tekne trafiğiyle nasıl etkileşim kuracağınızı bilmeniz gerekir. Kimin hareket etme yükümlülüğü altında olduğunu anlamak, bir çarpışmadan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Kurallar, teknenin tipine (yelkenli veya motorlu), etkileşimin konumuna (sınırlı kanallar veya açık deniz) ve teknelerin potansiyel karşılaşma noktasında dahil olduğu faaliyete (yelken, balıkçılık veya tekne gibi) dayanmaktadır. Kurallar ne olursa olsun amaç, bir çarpışmayı önlemektir, bu nedenle asla haklarınız konusunda ısrar etmemelisiniz.
Yelken açmayı öğrenmek hayat boyu sürecek bir eğlencenin sadece başlangıcıdır, özellikle de yelken tutkunu iseniz, temel bilgilerden sizi uzman yapacak ince nüanslara kadar sürecin tadını çıkarın.
Temel yelken eğitimini tamamlamış veya yelkenli tekne kullanma becerisine sahip bireyler ile 4-7 kişilik bir ekip halinde uygulanan eğitimimizdir.
Eğitimin amacı,
Neler Öğreneceksiniz
2024 SEZON PROGRAMI